Dag 3.3 Hashtag onderzoek

Dag 3.3 Hashtag onderzoek

Hashtags zijn belangrijk om meer bereik te genereren. Als je zo maar wat random hashtags gebruikt, presteert je post een stuk slechter dan als je hier van tevoren over hebt nagedacht. Dat doe je middels een hashtag onderzoek. Dankzij dit onderzoek weet je precies welke hashtags jouw doelgroep gebruikt en weet je de DO’s en DON’TS van hashtags. Let’s start with that!

3.3 Hashtag tips & onderzoek

  Onze hashtag tips

  1. Kopieer niet dezelfde hashtags in elke post.
  Verander je hashtags voor elke post die je maakt om elke keer een nieuw publiek te bereiken, nieuwe hashtag combinaties te testen en op de hoogte te blijven van de constant veranderende aard van hashtags. Een bepaalde hashtag kan vandaag een sterke stijging van de betrokkenheid laten zien en morgen minder goede resultaten opleveren.

  Uit het onderzoek dat we in dit hoofdstuk gaan doen, gaan we verschillende sets maken die jij kunt inzetten voor je posts. Hier hoef jij je straks dus geen zorgen meer om te maken!

  2. Vermijd te generieke hashtags
  Het gebruik van hashtags zoals #love #follow #hello #goodmorning #maandag #leuk etc. raden we sterk af. Deze hashtags zullen het bereik van jouw post niet verhogen, omdat ze vaak niet specifiek genoeg zijn en omdat er zó veel concurrentie op zit, jij vaak niet eens naar boven komt als iemand hier op zoekt.

  3. Maak gebruik van de 30 hashtags die je mag gebruiken
  Het is een fabel dat Instagram je straft als je het maximaal aantal hashtags gebruikt. Zolang jij 30 relevante hashtags kunt bedenken, is het juist goed om al deze hashtags in te zetten. Let wel op het woordje ‘relevant’, want dit is écht enorm belangrijk. Als jij bij 15 hashtags denkt “ik kan echt niks meer bedenken”, stop dan ook en ga er geen minder goede hashtags bij plaatsen om aan meer hashtags te komen. Deze hashtags zullen het bereik niet tot nauwelijks toe laten nemen.

  4. Zet de hashtags in de eerste comment
  Deze tip geven we niet omdat je zo zorgt voor meer bereik. Het maakt namelijk niet uit of je de hashtags bij je bericht zelf plaats of in de eerste comment. Wat wél zo is, is dat een post er vaak mooier uitziet als je niet afsluit met een hele rits aan hashtags, maar dit juist gescheiden houdt door ze direct in de eerste comment te plaatsen. Daarnaast zorg je ervoor dat iemand niet wordt afgeleid door bepaalde hashtags die je gebruikt. Als je jouw hashtags in de eerste comment gaat plaatsen, zorg er dan wel voor dat je dit zo snel mogelijk doet na het plaatsen van je post. Het liefst direct erna, binnen de eerste 1 – 3 minuten.

  5. Maak gebruik van hashtags in Stories
  Stories zijn enorm populair op Instagram, maar wist je dat je ook in Stories gebruik kunt maken van hashtags? Zo zorg je ervoor dat jouw stories door meer mensen gezien worden. Om jouw stories er mooi uit te laten zien, kun je zelfs gebruik maken van ‘onzichtbare’ hashtags. Dit doe je door de hashtags de kleur te geven van de achtergrond en ze vervolgens heel klein te maken. Je kunt ze ook achter een stuk andere tekst, sticker of giphy plaatsen om ze minder op te laten vallen.

  Oefening: Nu je op de hoogte bent van de tips, ga je zelf een hashtag onderzoek doen. Download het stappenplan hieronder om direct aan de slag te gaan!

  ×

  Hey!

  Klik op support om direct naar WhatsApp te gaan of mail ons via contact@onlinemarketingzelfdoen.nl

  × Hulp nodig?