Ondernemer aan het woord: Jelle van Hees

door | 01-dec-19 | Ondernemer aan het woord | 0 Reacties

Hoe begon je met ondernemen?

De beste ideeën komen je soms aanwaaien op de meest onverwachte momenten. Het ontkiemen van Jelle Schrijft was daar geen uitzondering op. Tijdens een lange autorit viel vanuit het niets het kwartje: waarom begin ik niet als freelance tekstschrijver?

Natuurlijk kwam dit achteraf gezien niet zomaar uit de lucht vallen. Al vroeg ontwikkelde ik een bovengemiddelde interesse voor alles wat met letters te maken had. Van lezen tot schrijven; ik was er uren zoet mee. Dat uitte zich uiteindelijk in een bijbaantje als verslaggever voor Dagblad de Limburger en diverse schrijfopdrachten op vrijwillige basis. Toch lopen de dingen niet altijd zoals je ze vooraf in je hoofd hebt. Dat betekende in mijn geval dat ik begin 2019 al tien jaar, zonder tegenzin overigens, voor dezelfde baas werkte. In de agrarische sector. Juist ja, een groter contrast met het schrijversvak is bijna onmogelijk.

Tot het kwartje viel tijdens die lange autorit. Want wat hield me eigenlijk tegen om het te proberen als freelance tekstschrijver? Deze vraag liet me de eerste weken van het jaar niet meer los. Het antwoord was uiteindelijk hartstikke simpel: helemaal niets. De stoute schoenen aan en gaan!

Waren er valkuilen?

Verder als ondernemer. Als zelfstandige. Voor mij was het een groot voordeel dat ik Jelle Schrijft kon beginnen naast mijn vaste baan. Financieel nam deze nieuwe stap dus geen enkel risico met zich mee. Dat is maar goed ook, want ik besefte me al snel dat ik een wereld binnenstapte waar ik maar weinig kaas van had gegeten. Het schrijven gaat me prima af, maar de marketing rondom zo’n onderneming is andere koek. Het verzinnen van een bedrijfsnaam was vlug gepiept, net als de inschrijving bij de Kamer van Koophandel. Maar dan? Hoe ga ik potentiële klanten bewust maken van het bestaan van Jelle Schrijft? Hoe gaan ze me online vinden? En hoe ga ik social media inzetten om mijn bereik te vergroten?

In mijn zoektocht naar antwoorden op deze vragen kwam Online Marketing Zelf Doen op mijn pad. Een gouden vondst, zo bleek achteraf. Ze hielpen met het bouwen van een website die voldoet aan al mijn eisen. De fundering van mijn bedrijf in de online wereld, zoals ze het zelf noemen. En dat niet alleen, ze zorgden er ook voor dat mijn website makkelijk gevonden wordt door de doelgroep.

Inmiddels ben ik ruim negen maanden bezig als freelancer. Wat begon als een idee tijdens een autorit werd al snel werkelijkheid. Dankzij het snelle schakelen van Online Marketing Zelf Doen stond er binnen no-time een fundering onder mijn idee, waardoor ik me bezig kon houden met datgene waar het allemaal om begonnen was: het schrijven van teksten. Negen maanden, tientallen opdrachtgevers en tienduizenden woorden zijn we inmiddels verder. Spijt had ik nog geen seconde.

Wat zijn de plannen?

Sterker nog: het is nu al tijd voor de volgende stap. Samen met Online Marketing Zelf Doen gaan we Jellechrijft.nl binnenkort optimaliseren, zodat potentiële opdrachtgevers me nog beter weten te vinden. Daar horen passende advertenties op social media en SEO bij. Ik werk graag samen met de kundige mensen achter onlinemarketingzelfdoen.nl, zodat ik me kan blijven focussen op het schrijven.

Besluit jij binnenkort ook de stoute schoenen aan te trekken en voor jezelf te beginnen? Of heb je al een eigen bedrijf maar wil de online marketing nog niet op gang komen? De experts van omzd.nl helpen je graag een paar stappen vooruit. En voor de teksten kun je bij mij terecht ;-).

Jelle van Hees
jelleschrijft.nl

Klaar voor de start? Af! 

Start direct met het online vindbaar maken van jouw bedrijf voor meer nieuwe klanten vanuit je online kanalen.