Compleet lesoverzicht van alle pakketten

Spring direct naar pro of advanced

Hoofdstuk 1: Introductie en overzicht Basis Hoofdstukken

Kalme start! Een overzicht van wat je gaat leren en een kennismaking met de mensen achter onlinemarketingzelfdoen.nl

Hoofdstuk 2: Website bouwen

De absolute fundering voor jouw bedrijf in de online wereld: je website. We gaan een professionele, strakke website maken die klaar is om SEO-geoptimaliseerd te worden.

Hoofdstuk 3: Instellen Google tools

Om erachter te komen hoe bezoekers je website vinden en hoe ze zich op jouw website gedragen is belangrijk om de beste tracking-tools te gebruiken.

Hoofdstuk 4: Aanmaken & optimaliseren socials

We stellen de belangrijkste sociale kanalen samen met je in, en misschien nog wel belangrijker: we laten zien hoe je ze optimaal benut.

Hoofdstuk 5: SEO optimalisatie

Om Google nog beter te benutten en meer leads uit je website te krijgen gaan we de basis van zoekmachine-optimalisate (SEO) in dit hoofdstuk uitrollen.

Hoofdstuk 6: Introductie en overzicht Pro Hoofdstukken

Bekijk wat je gaat leren in het pro-pakket! Ads, ads en nog eens ads. Tutorials over het inrichten en het optimaliseren van verschillende kanalen.

Hoofdstuk 7: Google Ads aanmaken en installeren

Google Ads (voorheen AdWords) is een belangrijke tool om relevant verkeer naar je website te krijgen. Het is echter ook makkelijk om budget te lekken door het niet goed in te stellen, dat gaan we natuurlijk voorkomen.

Hoofdstuk 8: Bing Ads aanmaken en installeren

Met Google Ads als goede basis, beginnen we aan Bing Ads. Bing is een zoekmachine met minder volume, maar vaak ook met minder concurrentie. Daarmee is Bing Ads geen ondergeschoven kindje, en gaan we er genoeg aandacht aan besteden.

Hoofdstuk 9: Facebook + Instagram Ads aanmaken en installeren

Advertenties op de grootste sociale kanalen. Instagram en Facebook advertenties worden vanuit hetzelfde programma beheerd. Hierin maken we je wegwijs.

Hoofdstuk 10: Optimalisatie Google Ads en Microsoft Ads

Met het correct installeren van Google Ads ben je nog niet klaar. Google Ads vereist constante optimalisatie om er zeker van te zijn dat je geen budget lekt. Met duidelijke handvatten kun jij hier zelf mee aan de slag.

Bing Ads optimaliseren kost aanzienlijk minder tijd dan het optimaliseren van bijvoorbeeld Facebook of Google advertenties, maar is niet minder belangrijk. Je leert er alles over! 

Hoofdstuk 11: Optimalisatie Facebook Ads en Instagram Ads

Hoe zorg je ervoor dat de advertenties die je hebt ingesteld goed blijven draaien? Door continu te blijven testen op verschillende facetten van je campagne. Retargeting, specificaties en optimalisatie tips komen aan bod.

Hoofdstuk 12: Intro en overzicht Advanced Hoofdstukken

Je hebt alles ingesteld en je advertenties gaan al lekker. Je meet al enkele conversies maar wilt je strategie naar een hoger niveau tillen. Precies daar gaan we mee aan de slag in de Advanced Hoofdstukken. Bekijk ze snel!

Hoofdstuk 13: Google Ads advanced

In deze module komt next level Google Ads aan bod. Van banner advertenties tot scripts tot feedmanagement met onze partners van Channable.

Hoofdstuk 14: Facebook + Instagram Ads advanced

Geavanceerd a/b testen met variabelen in je landingspagina, automatische regels toepassen en Instant Experiences toevoegen voor nog beter converterende advertenties.

Hoofdstuk 15: E-mailmarketing

Hoe creëer je een goede e-mailstrategie en hoe start je een e-maillijst? We laten het je allemaal zien in deze module. Houd je klanten bij je door e-mailmarketing op een juiste manier in te zetten. En laten we die irritatiegrens mijden 😉 

Hoofdstuk 16: Tag Manager & AdCalls

Een klik op een knop, of een bepaald scrollpercentage meetbaar maken? Dat kan met Tag Manager. Al je scripts in een duidelijke container op je website. Daarnaast leggen we met behulp van onze partner AdCalls uit hoe je de telefoontjes van je klanten inzichtelijk krijgt via Google Analytics.  

Hoofdstuk 17: Rapporteren

Je hebt nu al die kanalen draaien, hoe houd je overzicht? Door middel van Google Data Studio heb je real-time inzicht in alle belangrijke digitale metrics van jouw bedrijf. 

Hoofdstuk 18: Pinterest marketing (extra)

Wil jij Pinterest inzetten voor jouw bedrijf? Leer hoe je een zakelijk account aanmaakt, hoe je volgers krijgt die uiteindelijk klant worden en hoe je kunt adverteren via dit social-mediakanaal.

Hoofdstuk 19: Webshop maken (extra)

Een webshop maken, en dat helemaal zelf! Je eigen producten live zetten en verkopen via je website. Dat én meer leer je in deze module 🙂 Vragen horen we natuurlijk graag. 

Hoofdstuk 20: Instagram Stories (extra)

Leer hoe jij Instagram Stories succesvol inzet voor jouw bedrijf. Wat is de formule voor succesvolle stories en hoe verkoop je jouw dienst of producten? Ontdek het hier!

Luuk van Meijel

Schrijver van deze module

“Ik werkte voor verschillende online marketing bureaus, en startte zelf twee bedrijven in online marketing. 

Zelf aan de knoppen draaien vind ik erg leuk, daarnaast leer ik jou graag hoe je je digitale kanalen het best inzet!”

Hanneke Jadach

Schrijfster van deze module

“Converterende teksten schrijven, social mediakanalen opzetten, hierop adverteren én vervolgens deze leads opvolgen met een rake e-mail: dáár word ik blij van.”

Klaar voor de start? Af! 

Start direct met het online vindbaar maken van jouw bedrijf voor meer nieuwe klanten vanuit je online kanalen.