Beste WordPress Themes: Inhoud

In dit artikel: 

  • Leggen we uit waarom we vinden dat Divi het beste WordPress thema is;
  • Tips voor het kiezen van thema;
  • Geven we enkele andere opties;
  • Krijg je tips voor een hostingpakket;
  • Zie je voorbeelden van websites gemaakt met Divi.

Er zijn ontzettend veel WordPress themes beschikbaar, zoveel dat je als startende ondernemer vaak door de bomen het bos niet meer ziet.

Ons wordt regelmatig de vraag gesteld of er niet een one size fits all thema is. Voor ons bestaat die zeker! Voor zo’n beetje alles wat je kunt verzinnen is naar onze mening Divi het Beste WordPress Theme wat er bestaat. Daarnaast behandelen we enkele andere thema’s die meedingen voor de Beste WordPress Themes!

We werken samen met de verschillende thema’s, dus het is mogelijk dat we een commissie krijgen als je een van de genoemde producten koopt via een link. Ook deze website is gemaakt met Divi, in combinatie met enkele plugins.

Divi: beste WordPress theme

van het moment, maar waarom?

 

1.      Front end editor

Het was nog nooit zo makkelijk om een website te editen. Met een front-end editor kun je ontzettend makkelijk je website aan de voorkant bewerken. Je verschuift bijvoorbeeld enkele blokjes en typt simpelweg je tekst in een vakje, zo zie je real time hoe je website eruit ziet na je wijzigingen!

Verschillende WordPress website-builders bieden een zogenaamde front-end editor, maar we zijn nog geen enkele editor tegengekomen die zo goed werkt als die van Divi.

Luuk van Meijel

Schrijver van dit artikel

“Ik werkte voor verschillende online marketing bureaus, en startte zelf twee bedrijven in online marketing. 

Zelf aan de knoppen draaien vind ik erg leuk, daarnaast leer ik jou graag hoe je je digitale kanalen het best inzet!”

2.      Supermakkelijke SEO optimalisatie

We werkten regelmatig met WordPress thema’s waar het lastig bleek om goed te scoren met Search Engine Optimization (SEO).

Dit kwam doordat bijvoorbeeld de integratie met Yoast (top notch SEO plugin) niet goed werkte of omdat je niet kunt aangeven welke titels het in de html tags mee moeten krijgen als H1, H2, H3 enzovoorts. In Divi is dit ontzettend gemakkelijk waardoor je altijd een duidelijke headinstructuur hebt die makkelijk aan te houden is voor Google!

3.      Goede support

Begrijp je iets niet? Dan krijg je onbeperkt support bij je Divi pakket. Ze helpen je waar nodig met vragen. Via een simpel chatgesprek krijg je op nagenoeg alles een duidelijke oplossing. Vaak kun je zelfs de support agent in je website laten kijken en lossen zij het voor je op!

Enige nadeel: de support is in het Engels. Dit kan lastig zijn als je Engels niet goed is, maar natuurlijk is er niets dat een beetje Google Translate niet oplost! ?

 

4.      Betalingsmogelijkheden

Je kunt per maand of voor het levenslange pakket betalen. Het eenmalige pakket heeft onze voorkeur, je krijgt dan ook toegang tot alle nieuwe updates en wat andere zaken als bijvoorbeeld een koppeling met verschillende platformen voor e-mailmarketing (ook Mailchimp!).

 

5.      Grootte van Beste WordPress Thema

Divi is een thema dat wereldwijd ontzettend veel gebruikt wordt. Dit betekent dat het thema heel goed wordt bijgehouden. Met sommige, vaak kleinere, WordPress-thema’s is het anders: zij hebben bijvoorbeeld maar 2 programmeurs en een oprichter. Het kan dan na een paar jaar, of zelfs maanden, al afgelopen zijn met de support. Dat lijkt wellicht lang, maar je wilt niet dat je website door een tekort aan updates makkelijk te bereiken is voor hackers.

Tips voor het kiezen van het beste

WordPress theme

 

👉 Breng je wensen goed in kaart

Waar heb je behoefte aan? Ben je op zoek naar een gecompliceerd systeem met een CRM pakket? Of wil je bijvoorbeeld een webshop openen waar je meer dan 10.000 producten op gaat zetten? Houd hier rekening mee in het kiezen van een thema. Wellicht is het met die wensen zelfs beter om met een professionele partij in gesprek te gaan.

Heb je hulp nodig? Neem dan even contact met ons op via het WhatsApp kanaal, dan helpen we je direct verder.

 

👉 Bekijk de support kwaliteit

Hoe staat het ervoor met de support optie van het thema? Krijg je bijvoorbeeld maar 1 maand support? Dan kun je wellicht beter verder kijken. Het duurt gemiddeld wel wat langer om je website goed en wel in de lucht te krijgen.

Vervolgens loop je tegen wat kleine vraagjes aan om je website te finetunen en dát zijn de momenten waar een goede support optie echt van pas komt. Zoals we al vertelden heeft Divi een levenslange support optie. Een dergelijke optie, of tenminste 6 maanden raden we aan.

 

👉 Probeer door de prachtige foto’s heen te kijken

De voorbeeldwebsites van thema-ontwikkelaars zijn natuurlijk altijd even prachtig. De foto’s en kleuren zijn perfect op elkaar afgestemd, en vaak wordt er overmatig gebruik gemaakt van foto’s.

Probeer door die foto’s heen te kijken! Waarschijnlijk gaan op jouw website een stuk minder prachtige natuurfoto’s van bergen en meren staan dan op deze voorbeeldwebsite van het thema Ronneby, bijvoorbeeld.

 voorbeeld-ronneby-beste-wordpress-themes

 

👉 Lees reviews

Zijn er maar een paar reviews? Of een paar aankopen van een thema? Gebruik dan liever een andere. De reviews van meerdere mensen zijn ontzettend belangrijk. Zij hebben de aankoop al gedaan en leggen vaak duidelijk uit waar ze tegenaan lopen. Dat is erg handig. Maken die minpunten voor jouw project niet zoveel uit? Prima! Zijn het precies zaken die jij nodig hebt? Dan kun je natuurlijk beter het thema niet aanschaffen.

 

👉 Let op voor branche-specifieke thema’s

Stel je opereert binnen een zeer specifieke branche, je geeft bijvoorbeeld paardenmassages. Je komt tijdens je zoektocht precies daarvoor een WordPress thema tegen, kan niet beter toch?! Toch wel! Het komt regelmatig voor dat er heel specifieke thema’s gemaakt worden, maar deze zijn vaak door een iemand in zijn eentje gemaakt. Dit levert veel problemen op wanneer hij of zij stopt met de support voor het thema, of wanneer de maker helemaal stopt met het thema te updaten.

Het is verstandiger om in de databank van grote thema’s als Divi en Avada te kijken naar de child themes. Dit zijn thema’s die je onder het parent theme hangt. In Divi kun je zelfs gewoon lay-outs importeren. Ze hebben er nu al ongeveer 100, van klusjesmannen tot copywriters, voor iedereen zit er wat tussen.

Op die manier profiteer je dus van de grootte van een team, maar ook van een specifiek thema dat al is ingesteld op jouw behoeften!

Websites gemaakt met Divi

1.      Offbeat Marketing

We maakten de website van Offbeat Marketing met het beste WordPress theme Divi. Hij lijkt enigszins op onlinemarketingzelfdoen.nl maar is gebouwd met een ander child theme.

voorbeeld-offbeat-marketing-beste-wordpress-themes

 

2.      Onlinemarketingzelfdoen.nl 

We hebben in combinatie met enkele plugins ook deze website gemaakt met Divi. Je ziet dat er een inlog- en betaaloptie in zit. Dit is iets geavanceerder dan dat je als beginner zelf wilt doen (waarschijnlijk).

voorbeeld-omzd-beste-wordpress-themes

 

3.      Villa-villa.com 

Daniël van de interieurwebshop Villa Villa maakte ook zijn website met Divi. Je ziet dus dat je ook een chique webshop kunt maken met het thema, alle relevante betalingsmogelijkheden voor de Nederlandse markt incluis.

voorbeeld-villa-villa-beste-wordpress-themes

Tips voor hostingpakketten

Een hostingpakket is de plek waar jouw website opgeslagen gaat worden. Dit zou je op je eigen computer kunnen doen, maar dan zou je website offline gaan als jij offline gaat en dat is natuurlijk niet zo praktisch.

Daarom zijn er hosters. Onze favoriete hoster is IXL-hosting. IXL-hosting is betrouwbaar en levert kwaliteitswerk. Vaak wordt bij hostingpartijen om extra geld gevraagd voor kleine diensten als een SSL-certificaat of een doorverwijzing. Zo niet bij IXL-hosting. Je kunt ze bellen voor de beste support die wij meemaakten bij alle hostingpartijen die we tegen zijn gekomen.

Bouw je een persoonlijke blog? Dan kun je gewoon gaan voor het personal basic plan, kost je nauwelijks iets en je hebt de beste kwaliteit!

In de hostingwereld geldt het cliché ‘goedkoop is duurkoop’ zeker ook.

 

Beste WordPress Themes: concluderend

Het moge duidelijk zijn: wat ons betreft komt Divi duidelijk uit de bus als het beste WordPress Theme van 2020. Je bent met Divi helemaal klaar voor de toekomst en kunt er alle kanten mee op.

Ga je maar 1 website bouwen? Bekijk dan de pakketten van Onlinemarketingzelfdoen.nl, in beide pakketten zit namelijk een licentie voor Divi! Helemaal gratis. Je vraagt ze aan nadat je bent ingelogd met het pakket dat het best bij jou past.

Heb je verder hulp nodig? WhatsApp ons even, we staan voor je klaar ? Bekijk onze Support-opties hierrrr.

Klaar voor de start? Af! 

Start direct met het online vindbaar maken van jouw bedrijf of bekijk de prijzen van onlinemarketingzelfdoen.nl

×

Hey!

Klik op support om direct naar WhatsApp te gaan of mail ons via contact@onlinemarketingzelfdoen.nl

× Hulp nodig?